First Church of Christ Scientist – Reading Room

First Church of Christ Scientist

Reading Room as an addition to existing modern Church facilities (Bozeat Partnership, 2006).

christ-scientist-reading-room_9110596The present Christian Science Church and Sunday School (Bozeat Partnership, 1986) replaced a prewar church on the St Giles site. This Reading Room, providing a small library and study room, together with a glazed entrance canopy, has been added by the same architects after a twenty year interval. It successfully complements the earlier design with a simple palette of metals, glass and timber. The result is both substantial and light, set off by the landscaped courtyard.

Awards: OPT Award 2007.

36A St Giles’, Oxford OX1 3LD

reading-room-map

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s